Kan man leie bil én vei?

Det kryr av gode tilbydere av leiebiler i landet vårt. Det finnes alternativer i alle prisklasser og en bred variasjon av biler du kan leie. I flere tilfeller opplever utleieselskaper at deres kunder ikke ønsker å leie bil tur retur, men kun den ene veien. Dersom du kun trenger å komme deg fra A til B uten å måtte dra tilbake må du vurdere kostnaden av dette opp mot nytten.

Enveisleie er meget praktisk dersom du skal være et sted over lengre tid og ikke trenger bil på oppholdsstedet. Men hvor lurt er det å gjøre dette?

Høye kostnader

Å leie bil i Norge har generelt en høy kostnad, og dersom du skal leie bil kun en vei vil du oppleve at kostnaden blir vesentlig høyere. Dette er fordi leiebilselskapene ikke har utleiested i alle deler av landet. Dersom de har det er det ikke sikkert at de har samme flåte i ulike deler av landet, altså ulikt tilbud av biler. Dette gjør at de ikke alltid kan ta i mot den bilen du vil levere.

Kostnadene vil derfor bli mye høyere da utleieselskapet må bruke ressurser på å få bilen hjem igjen. Du kan faktisk oppleve at prisene minst dobler seg i disse tilfellene.

Sesongvariasjoner i pris

Når du skal leie bil er det kjekt å vite om at prisene på leiebil varierer med etterspørsel. For eksempel kan det være et svært dårlig tidspunkt å måtte leie bil i Lofoten i juli måned. Dette gjelder også for steder som sørlandet, Loen på vestlandet og også hovedstaden. Dette er svært populære reisemål for både nordmenn og utlendinger, og særlig i fellesferien.

Gratis billeie

Dersom utleieselskapet trenger å få hentet hjem biler som eksempelvis har vært kjørt en vei kan de i noen tilfeller legge ut dette på returbil.no der kunder kan “låne” bilen gratis mot at de kjører den hjem til utleier. Du kan også oppleve at eier betaler bensinkostnadene. Returbil.no er en meget populær nettside for leiebilselskaper som behøver sjåførhjelp.

I tillegg er dette er et supert tilbud for deg som forbruker dersom du er fleksibel og kan kjøre en liten omvei dersom du for eksempel skal til Oslo sentrum, men bilen skal leveres på Gardermoen flyplass.

Vurderer du denne løsningen er det viktig at du er kjapt ute. Dette er en populær løsning, og bilene regelrett flyr avsted. Se artikkel om konseptet her:

Leie bil over lengre tid

Dersom du bruker bil over lengre tid kan du vurdere å benytte deg av bilabonnementtjenester slik som Swapacar.no/. Slike sider lar deg leie for en billigere penge. Den lar deg også velge og vrake i biltyper som passer ditt behov for den gjeldende turen. Enten du skal på skiferie, roadtrip, hyttetur eller om du skal benytte den til flytting. Flere tilbydere, slik som Kinto.no/, tilbyr fast månedsleie og ingen bindingstid. Det kan passe godt dersom du kun skal bruke tilbudet i sommerferien eller til andre spesielle anledninger.

Vurder tur/retur

Avslutningsvis er det en ide å vurdere om behovet ditt for leiebil er såpass stort at du bør vurdere å leie bilen noe lengre for å så returnere det til utleielokasjon. Det vil i flere tilfeller lønne seg økonomisk dersom reisen ikke er på ubestemt tid.

Vurder ulike selskaper opp mot hverandre, og velg det selskapet som kan levere et skreddersydd opplegg til ditt behov. Og husk at dersom du kontakter utleieselskapene vil de ofte være villige til å strekke seg noe for å gi deg god service og møte dine krav og ønsker. Sett gjerne to utleieselskap opp mot hverandre for å oppnå best mulig pris, og en avtale som garantert vil gjøre deg fornøyd