Skap minner med familien i leiebil

En leiebil handler ikke bare om å komme seg fra A til B, men også om å skape varige minner. Dette er en fantastisk mulighet til å se og oppleve nye steder. Med bil er du fleksibel og kan reise hvor du vil, når du vil. Gode familieminner kan skapes i leiebil over hele verden, og gir gleder for store og små.

Hvorfor leie bil

Ved å leie bil, får du muligheten til å velge akkurat det du trenger til din drømmeferie. Det har flere fordeler:

  • Ny og komfortabel bil
  • Du trenger ikke å klargjøre bilen
  • Velg den perfekte bilen til ferien. En kabriolet langs kysten eller en stor og komfortabel syvseter mellom storbyer med god plass til bagasje
  • Tilpass turen til egne behov

Hvem passer leiebil for

Leiebil passer utmerket til alle sjåfører over 18 år med sertifikat. En del utleiefirmaer, særlig i utlandet, krever kredittkort som betalingsmiddel. Dette skyldes at det kreves et depositum for utleien, slik at utleier skal ha en ekstra garanti på bilen. Sjåfører under 25 år må betale en ekstra forskring for unge sjåfører, da disse anses å være en høyere risiko.

En leiebil kan også være en god løsning selv for deg som har egen bil. På denne måten kan du for eksempel leie bilen ett sted, og levere den på et annet utleiekontor. Du kan også leie bil om du ankommer din destinasjon med fly.

Lei bil i Norge og utlandet

Norge er ett av verdens beste land å feriere med bil. Nordisk natur er både unik og lett tilgjengelig, og bratte fjell, fjorder og hav gir Norge et variert og majestetisk landskap. Med leiebil har du mulighet til å oppleve naturen utenfor de mest trafikkerte veiene på nært hold, og kan reise i ditt eget tempo. Samtidig er det er langstrakt land, og det er langt å reise fra sør til nord i bil. Leiebil er dermed et godt alternativ. Fly til ønsket destinasjon, og lei bil når du kommer fram. Vær oppmerksom på at leie på flyplassen er dyrere enn om du bestiller på nett eller lokalt.

Også i utlandet kan du enkelt leie bil, for større frihet og komfort mens du er på ferie. Et kart kan hjelpe deg å finne hemmelige steder utenfor hovedveiene. Du kan høre med ditt utleiested om GPS er inkludert i leien, eller bestille dette for en ekstra kostnad.

Rabatter

Om du skal på helgetur med familien eller vennegjengen, kan det lønne seg å finne en weekendleie. I mange tilfeller vil du da kunne leie ønsket bil fra torsdag til mandag, og dermed ha mer tid til å nyte selve reisen.

Det kan også lønne seg å lese godt gjennom kredittkortavtalen din før du bestiller bil. Mange kredittkortutstedere tilbyr ulike rabatter og forsikringer ved leie av bil, som gjør at du også kan spare penger.

Her er noen tips for å få den beste ferien med leiebil:

  • Sammenlign priser på nett
  • Det er ofte billigere å levere bilen der du henter den
  • Lei lokalt eller bestill på nett, da flyplassleie ofte er dyrere
  • Undersøk trafikkregler og normer om du skal kjøre bil i utlandet